Koule rodiny Betzových

Koule rodiny Betzových zůstává stejnou záhadou jako v den, kdy byla objevena. Jsme na prahu pochopení schopností a účelu této koule teď, ve věku technologií?
Terry Betz s manželkou

V neděli 26. května 1974 zjišťovala rodina Betzových rozsah zvláštního požáru, který zničil 88 akrů jejich lesa. Učinili zvláštní objev, našli stříbrnou kouli o průměru asi 20 cm, úplně hladkou až na zvláštní symbol protáhlého trojúhelníku. Nejdříve si mysleli, že je to něco z NASA nebo ruský špionážní satelit, ale po chvíli dospěli k názoru, že to nic takového být nemůže a kouli si prostě odnesli domů jako suvenýr. O dva týdny později si jejich syn hrál na kytaru ve stejné místnosti, jako byla koule, tato koule začala na tóny reagovat zvláštním pulzujícím zvukem a vibracemi, což velmi rozrušovalo jejich psa. Betzovi brzy přišli na to, že koule má další zvláštní vlastnosti, dokázala zastavovat a měnit směr když ji šťouchli po podlaze, nebo se vracet k osobě, která ji šťouchla.

Koule zjevně fungovala na solární energii, protože byla více aktivní za jasných dní. Chvílemi to vypadalo, že něco (nebo někdo) tuto kouli ovládá, občas vydala hluboký tón a zavibrovala, jako by uvnitř byl motor. Koule se snažila vyhnout pádům a nárazům do překážek, jako by se inteligentně bránila. Dokázala dokonce jet do mírného svahu. Díky kouli vypuklo mediální šílenství, New York Times a London Daily poslali reportéry, aby kouli osobně prozkoumali, koule opakovaně předváděla svoje triky před mnoha svědky. Přijeli se podívat i vědci a zástupci armády, ale rodina Betzových jim nedovolila kouli odvézt, aby ji podrobně prozkoumali.

Dobový článek

To se ovšem změnilo po tom, co se soužití s koulí zhoršilo. Vypadalo to, jakoby Betzovi měli v domě poltergeista, dveře se samy zabouchávaly bez zjevného důvodu, domem zněla hudba podobná varhanám a podobně. Tehdy se Betzovi rozhodli zjistit, co to vlastně doopravdy mají. Armádní rentgen ukázal, že v kouli jsou další tři nebo čtyři soustředné koule obklopené „září“, které jsou vyrobené z materiálu neobvyklé hustoty. Zjistili také, že koule má čtyři různé magnetické póly, dva pozitivní a dva negativní, které nejsou soustředné. Armáda navrhnula rozříznout kouli, ale to Terry Betz vytrvale odmítal, do tisku tehdy prohlásil: „Řekl jsem jim, že do dvou týdnů očekáváme kompletní zprávu a pokud se ukáže, že koule není majetkem státu, měla by nám být vrácena.“

Armáda dostála svému slibu a kouli vrátila, ale otázky zůstaly, například původ a identita tohoto zvláštního objektu. V této chvíli začali Betzovi vážně uvažovat o tom, že vlastní nějakou opravdovou mimozemskou technologii nebo cizí odposlouchávací zařízení (podle svědectví jejich sousedů).

Čili co přesně je tato koule? Může to být opravdová mimozemská technologie z jiného světa, které my lidé dosud úplně nerozumíme? Může to být nějaké sledovací zařízení na průzkum naší Země (jak mnozí lidé tvrdí), od mimozemské civilizace, která tu přišla a opět nás opustila a velmi pravděpodobně mluvila s našimi dávnými předky? Podporují to malby a rytiny v některých jeskyních, megalitické struktury, které popírají možnosti tehdejších technologií. Ať je to jak chce, nikdo nemůže vysvětlit kouli, kterou Betzovi měli. Je odpověď někde v mezihvězdném prostoru a bohové se jednoho dne vrátí na Zemi, jak ostatně tvrdí bezpočet kultur a systémů víry po celém světě?

Pokud je odpověď na všechny tyto otázky „ano“, tak se musíme ptát sami sebe, zda tvůrci a majitelé koule ji zde zanechali schválně, s tím že ji eventuálně někdo najde nebo ji prostě ztratili, když odlétali? Celý tento případ je opravdu fascinující.

Z anglického originálu přeložil se souhlasem autora Roman Baroš.

Poznámka překladatele 1: To, že se koule dokáže „sama“ pohybovat je lidstvu známá technologie, jmenuje se to Sphero, můžete si ji koupit za 3300 Kč a ovládáte ji přes bluetooth třeba telefonem. Na YouTube je se Spherem spousta videí.

Poznámka překladatele 2: Pokud se ptáte, co se stalo s Betzovými a jejich koulí, tak se prostě ztratili. Podle mě jim vláda USA nabídla neodmítnutelnou částku a změnu identity. Koule je dodnes zavřená v tajných laboratořích, možná už dávno rozříznutá a prozkoumaná, možná ještě dosud zkoumaná. Naprosto chápu rozhodnutí vlády USA a souhlasím s ním, naprosto chápu rozhodnutí Betzových a souhlasím s ním.

Výzva do diskuze: Podle mě je jasné a prokázané dobovým tiskem, že koule existovala. Také je naprosto jasné, že žádný stát v roce 1974 neměl technologii na to, aby cokoliv jen vzdáleně podobného vyrobil. Takže co to je a kde se to tady (na Zemi) vzalo?

Autor: Roman Baroš | pátek 13.1.2017 19:31 | karma článku: 21,00 | přečteno: 1397x
  • Další články autora

Roman Baroš

Úvaha o penězích

24.8.2022 v 3:58 | Karma: 8,21

Roman Baroš

Zlatý klobouk z Berlína

23.12.2016 v 16:12 | Karma: 14,98

Roman Baroš

Williamsův enigmalit

8.12.2016 v 16:17 | Karma: 16,17

Roman Baroš

Poseidon a Telchines

6.12.2016 v 20:17 | Karma: 13,64

Roman Baroš

Zpráva z Areciba a odpověď na ni

15.11.2016 v 21:18 | Karma: 23,25

Roman Baroš

Pár slov úvodem

15.11.2016 v 14:15 | Karma: 8,59
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1198x
Píšu povětšinou o Teorii starověkých astronautů. Snažím se držet pesimistický odstup, prověřovat zdroje informací a šířit pouze ty věrohodné. Diskutující prosím o totéž.

Pokud o mě chcete vědět více, jděte na moje osobní stránky na www.romanbaros.eu.

Seznam rubrik