Poseidon a Telchines

Pán moří Poseidon a jeho spojení s rasou rybích dětí, známých jako Telchines, které nám daly znalosti metalurgie a dokonce daly Poseidonovi jeho slavný trojzubec. Ale kdo byly tyto mystické bytosti?

Cape Sounion v Řecku je lokalita s ruinami chrámu Poseidóna, podle řecké mytologie boha moří, zemětřesení a koní. Poseidon byl druhý syn krále titánů Krona, byl uctíván po celém Řecku téměř jako jeho mladší bratr Zeus.

Poseidon, byl podle mytologie schopen velkých skutků, když měl dobrou náladu, pomáhal námořníkům klidným mořem a správným větrem pro jejich plavby, ale také byl schopen vyvolat destruktivní bouře s hromy a blesky, ničit lodě jeho nepřátel během okamžiku. Řídil okázalý vodní kočár tažený mořskými koníky, měl trojzubec, který používal jako super zbraň.

Poseidon a jeho kočár.

Mezi mystickými tvory okolo Poseidona jsou Telchines velmi zajímavou rasou vyvinutých rybích dětí, kteří byli technicky zdatní a byli uznáváni za výborné metalurgy: různé zdroje uvádějí, že uměli dobře zpracovávat kovy, jako je mosaz a železo, vyrobili Poseidonovi trojzubec a Kronovi srp, obojí obřadní zbraně. Věřilo se, že dokáží vyvolat krupobití, sníh a déšť podle své vůle, i jinak manipulovat přírodou. Tyto mystické superbytosti prý na sebe dokázaly vzít jakoukoliv podobu a byly schopné vyprodukovat substanci pro živé bytosti jedovatou. Co je obzvláště zajímavé, že byli velmi podobní rybímu bohovi starověké Mezopotámie a Babylonu zvanému Oannes, o kterém si podrobně povíme někdy příště. Mnoho historiků a velkých myslitelů se domnívá, že tyto bytosti zřejmě existovaly, pracovaly na konkrétních úkolech ve starověkém Řecku, jako je metalurgie a technologie obecně.

Teorie starověkých astronautů

Zajímáte se více o Teorii starověkých astronautů? Přidejte si mě do oblíbených blogerů a vždy, když napíšu něco nového, přijde Vám upozornění do emailu.

Tyto bytosti mohly dýchat pod vodou. Jak by tohle bylo možné bez nějakého druhu technologie, která by jim to dovolila? Dnešní technologie nám dovolují věci, které byly dříve nemožné. S dnešními technologickými výdobytky můžeme zkoumat hvězdy, rozsáhlé oceány a další věci, které v minulosti mohli dělat pouze bohové.

Můžeme vyslovit domněnku, že vlastně jen objevujeme zlomky technologií, které byly objeveny či vynalezeny před tisíci lety? Pokud ano, představte si, čeho jsou starověcí super-bohové (jinak také známí jako vesmírní cestovatelé mezi světy) schopní dnes, zatímco my teprve podnikáme dětské krůčky směrem k Marsu.

Z anglického originálu přeložil se souhlasem autora Roman Baroš.

Autor: Roman Baroš | úterý 6.12.2016 20:17 | karma článku: 13,64 | přečteno: 442x
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1198x
Píšu povětšinou o Teorii starověkých astronautů. Snažím se držet pesimistický odstup, prověřovat zdroje informací a šířit pouze ty věrohodné. Diskutující prosím o totéž.

Pokud o mě chcete vědět více, jděte na moje osobní stránky na www.romanbaros.eu.

Seznam rubrik