Ploché hory v okolí města Palpa - příroda nebo lidská činnost?

Ploché hory v okolí města Palpa matou tradiční vědce a historiky už hodně dlouho. Tento podceňovaný a málo prostudovaný jev vypadá, jakoby někdo useknul vrcholek hory jako horký nůž máslo. Otázky jsou kdo, proč a jak?

Myslím, že když se pořádně podíváme na ploché hory v okolí města Palpa, je ihned zřejmé, že hory byly záměrně modifikovány za nějakým účelem, tvrdit něco jiného je absurdní. Pokud bychom uvažovali nad nějakou vyvinutou civilizací, která by provedla tak náročnou operaci jako odstranění vrcholku hory, pak jakou technologii by museli použít? Protože to vypadá, že horu ukrojili jako horký nůž máslo.

Dokonalá rovina tam, kde by měl být vrcholek hory.

Zajímavé také je, že nikde není žádná suť. Kde jsou ty tuny odstraněného materiálu?

Představte si, kolik logistiky by vyžadovalo přemístění takového množství horniny.

Pojďme se pobavit nad teorií, že hora sloužila jako přistávací / startovací dráha pro nějakou vesmírnou loď. Je to pouze náhoda, že se Palpa nachází jen kousek od proslulých obrazců Nazca? Zároveň kousek od Pumapunku (Tiwanaku, Bolívie), kde se nacházejí stovky „H-bloků“ vyrobených s laserovou přesností? Kdo oplýval takovými schopnostmi 300 let př.n.l.? Podle Arthura Posnanského dokonce 15 000 př.n.l.? (což je samozřejmě dosti diskutabilní)

Bylo by možné, že potenciální návštěvníci z jiného světa a nějaká vysoce vyvinutá (dnes už zaniklá) civilizace, měli něco společného a byli špatně pochopení jako bohové?

Jak říkám já a milióny lidí na světě, obrazce hmyzu a zvířat na planině Nazca mohou být spatřeny pouze z výšky, což zřejmě znamená, že byly nějakou formou modlitby k někomu na nebi.

Teorie starověkých astronautů

Zajímáte se více o Teorii starověkých astronautů? Přidejte si mě do oblíbených blogerů a vždy, když napíšu něco nového, přijde Vám upozornění do emailu.

Ploché hory v okolí města Palpa nesou stopy vitrifikace, což znamená, že kámen byl vystaven tak velkému žáru, který je srovnatelný s vulkanickou lávou, což vedlo ke sklovitě hladkému povrchu. Problémem je, co způsobilo takový žár? Vulkanická aktivita je v oblasti veškerá žádná. Takže se znovu ptám, co způsobilo, že byla tato hora vystavena takovému žáru?

Vyvracení hypotézy o nám neznámých vysoce vyvinutých bytostech v naší minulosti, které dokázaly takto neuvěřitelné skutky, se stává velmi těžké. Je tedy Teorie starověkých astronautů jediným možným vysvětlením?

Z anglického originálu přeložil se souhlasem autora Roman Baroš.

Poznámka překladatele 1: K tomuto fenoménu se skutečně špatně hledají podklady. Fotografií je jenom několik a na všech webech se opakují. Na Google Earth jsem našel tato "letiště":

14°31'46.29"S  75°10'0.17"W

14°31'27.12"S  75°11'54.33"W

14°31'12.23"S  75°11'28.63"W

14°33'54.79"S  75°11'33.68"W

Ovšem to místo z první fotky jsem bohužel nenašel. Budete mít někdo více štěstí?

Poznámka překladatele 2: Prý existuje nějaký přírodní proces, který dokáže vytvořit horu s vodorovnou plochou nahoře. Pokud ale vím, funguje to pouze na samostatné hory. Zde v Andách je to sem tam nějaký vrcholek uprostřed pohoří. Čte moje blogy nějaký geolog? Dokáže to vysvětlit?

Autor: Roman Baroš | neděle 20.11.2016 14:40 | karma článku: 20,72 | přečteno: 524x
  • Další články autora

Roman Baroš

Úvaha o penězích

24.8.2022 v 3:58 | Karma: 8,21

Roman Baroš

Koule rodiny Betzových

13.1.2017 v 19:31 | Karma: 21,00

Roman Baroš

Zlatý klobouk z Berlína

23.12.2016 v 16:12 | Karma: 14,98