Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Neandrtálec střelený kulkou do hlavy?

Kdo zastřelil neandrtálce? Kdo střelil a téměř zabil pratura? Kdo měl před 200 000 lety střelné zbraně?

V Anglii byl krásný letní den, seděl jsem v městě Bath, četl jsem knihu Not of this world od Petera Kolosima. Během čtení jsem narazil na tento působivý detektivní případ vraždy, jenomže vrah žil asi před 200 000 lety. Ptal jsem se sám sebe, jak je to ksakru možné, že to musí být nějaká chyba v uhlíkovém datování, ale nebyla. Všechny důkazy nashromážděné během let jsou ohromující, jak sami uvidíte v tomto článku.

V roce 1922, nedaleko Broken Hill v Jižní Rhodesii (Zimbabwe) našli lidskou lebku. Když dorazila do Britského Muzea, byli kurátoři velmi vzrušení a to z dobrého důvodu, byla to lebka neandrtálce. Kosti neandrtálců nenacházíme každý den, takže to byl opravdu šťastný nález, jenomže tato lebka z Broken Hill byla zvláštní z jiného důvodu, o kterém se začalo živě debatovat. Na levé straně lebky byla malá, dokonale kulatá dírka. Nejdříve se předpokládalo, že byla vytvořená oštěpem, nebo podobným ostrým předmětem, ale další vyšetřování prokázalo, že tak tomu určitě není.

Nalezená lebka

Pokud je lebka zasažena relativně pomalu letícím předmětem, jako je šíp nebo oštěp, vytvoří se něco, čemu říkáme „radiální praskliny“, jakési rýhování, miniaturní vlasové fraktury směrem od středu. Tato lebka však neměla žádné radiální praskliny. Z toho bylo jednoznačně vyvozeno, že projektil musel mít mnohem, mnohem větší rychlost než šíp nebo oštěp. Což ovšem vyvolalo otázku, co tedy mohlo způsobit takové zranění.

Další záhadou bylo, že pravá strana lebky byla slovy jednoho z antropologů „odtržená pryč“. Další výzkum prokázal, že pravá strana lebky byla odtržená směrem zevnitř.

Lebka z pravé strany (replika)

Zkrátka, cokoliv zasáhlo brokenhillského člověka z levé strany, prošlo skrz tak rychle, že to odtrhlo pravou část lebky. Vědec Rene Noorbergen, který zkoumal tuto záhadu v jeho skvělé knize Secrets of the lost races říká: „Stejná zranění vidíme v dnešní moderní době u obětí, které jsou zasaženy do hlavy nějakou silnou puškou nebo něčím tomu podobným“. Takže se ptám, kdo vlastnil takovou zbraň před 200 000 lety?

Noorbergenovy komentáře byly velmi přesné, forenzní experti, kteří studovali lebku v Berlíně, velmi překvapivě prohlásili, že „poškození lebky rhodéského muže nemůže být způsobeno ničím jiným, než vystřelenou kulkou“. To prohlásili profesionálové o něčem, z oboru co dobře znali. O lebce neandrtálce střeleného kulkou. Velmi zarážející, nemyslíte?

Aby byla záhada ještě záhadnější, v Rusku u řeky Leny byla nalezena lebka pratura (vyhynulý přežvýkavec), který byl také střelen do hlavy před tisíci lety, ten ovšem přežil, protože dírka po kulce kalcifikovala.

Lebka pratura

Tento senzační objev upoutal pozornost profesora Konstantina Flerova, kurátora Moskevského paleontologického muzea, který začal lebku ihned zkoumat.

Jakkoliv zvláštně to zní, máme zde jednoznačný důkaz, že před tisíci lety někdo vystřelil kulku do lebky jednoho z našich antropologických bratranců a stejnou metodou téměř zabil jednoho z velkých savců. Možným řešením je (ale velmi radikálním), že navzdory tomu, co zatím víme, pralidé prostě byli technologicky velmi vyspělí. Měla malá, ale vyspělá civilizace technologii střelných zbraní dlouho před tím, než to bylo objeveno v Číně? Tomu se těžko věří.

Problémem je, že by to byla až moc velká náhoda. Dvě různé civilizace, oddělené tisíci lety a propastným kulturním rozdílem, obě vynalezly zbraň, která je schopná vystřelit malý kulatý projektil obrovskou rychlostí. Nebo bychom mohli přijít s teorií, že někdo z budoucnosti, kdo měl střelnou zbraň, přicestoval do minulosti a trošku si zalovil? Máme zde co do činění s cestováním časem?

Teorie starověkých astronautů

Zajímáte se více o Teorii starověkých astronautů? Přidejte si mě do oblíbených blogerů a vždy, když napíšu něco nového, přijde Vám upozornění do emailu.

Tato teorie je zjevně příliš blízko oblasti sci-fi a samozřejmě bude zbořena velmi snadno. Jenomže my tu stále máme lebku neandrtálce a pratura s dírkou po střele. Někdo nebo něco to způsobilo. Jediným problém je vlastně čas, kdy se to stalo, který nám brání v uspokojivém vysvětlení toho, od kdy existovaly střelné zbraně. Když začneme předpokládat nemožné, začnou do sebe kousky skládačky zapadat. My totiž můžeme tyto události zařadit po bok zvláštních struktur a reliktů, které na Zemi nacházíme po staletí, u kterých také dosud nebyl vysvětlen jejich důvod a autor, a které ani s našimi technologiemi nedokážeme okopírovat.

Mojí jedinou otázkou je, kdy lidstvo přestane myslet tak zabedněně? Jedině tak bychom totiž mohli objevit odpovědi, odhalením minulosti z příběhů, kterým dnes říkáme mytologie a legendy.

Z anglického originálu přeložil se souhlasem autora Roman Baroš.

Poznámka překladatele 1: Jedná se spíše o lebku Homo Heidelbergensis, který žil zhruba před 600 000 až 250 000 lety.

Poznámka překladatele 2: Našel jsem i teorii, která říká, že dírka je způsobena nějakou infekcí. Bohužel se mi nepodařilo najít, jakou. Je zde nějaký lékař, který mě může nasměrovat?

Autor: Roman Baroš | čtvrtek 1.12.2016 19:08 | karma článku: 30,54 | přečteno: 2048x
  • Další články autora

Roman Baroš

Úvaha o penězích

Budu si tady jen tak nahlas uvažovat o penězích. Nemusíte se mnou souhlasit, nebo můžete. V obou případech budu rád za (slušnou) diskuzi.

24.8.2022 v 3:58 | Karma: 8,21 | Přečteno: 341x | Diskuse| Ekonomika

Roman Baroš

Proč byla při stavbě pyramid v Teotihuacánu použitá slída?

Slída – tento extrémně důležitý nerost, který dnes používáme v různých technických zařízeních, byl použit před tisíci lety při stavbě velkolepého komplexu v Teotihuacánu. Proč vlastně?

30.6.2018 v 8:32 | Karma: 28,73 | Přečteno: 1538x | Diskuse| Věda

Roman Baroš

Koule rodiny Betzových

Koule rodiny Betzových zůstává stejnou záhadou jako v den, kdy byla objevena. Jsme na prahu pochopení schopností a účelu této koule teď, ve věku technologií?

13.1.2017 v 19:31 | Karma: 21,00 | Přečteno: 1397x | Diskuse| Věda

Roman Baroš

Zlatý klobouk z Berlína

Celkem byly nalezeny čtyři kuželovité klobouky, které jsou nazdobené lunárními symboly, sluncem a měsícem, rozmístěné pomocí vysoké astronomie a matematiky. Jaký měly v dávné minulosti tyto tajemné klobouky účel?

23.12.2016 v 16:12 | Karma: 14,98 | Přečteno: 1134x | Diskuse| Věda

Roman Baroš

Mapa Antarktidy 300 let před jejím objevem?

Piri Reisova mapa je mapa Antarktidy 300 let předtím, než byla oficiálně objevena. Mapa také vypadá, jako by byla vytvořena předtím, že byla Antarktida pokryta ledem. Jak se tohle mohlo podařit před vynálezem létání?

13.12.2016 v 15:52 | Karma: 29,70 | Přečteno: 1755x | Diskuse| Věda
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

Ukrajinská policie zadržela šest Čechů za telefonické podvody z Oděsy

23. dubna 2024  21:25

Ukrajinské úřady oznámily zadržení devíti členů zločinecké organizace včetně šesti Čechů, kteří z...

  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1198x
Píšu povětšinou o Teorii starověkých astronautů. Snažím se držet pesimistický odstup, prověřovat zdroje informací a šířit pouze ty věrohodné. Diskutující prosím o totéž.

Pokud o mě chcete vědět více, jděte na moje osobní stránky na www.romanbaros.eu.

Seznam rubrik