Mohendžodaro - město zničené před 4000 lety atomovým výbuchem?

18. 11. 2016 18:40:49
Mohendžodaro – můžeme najít spojitost mezi tímto kdysi kvetoucím městem v Pákistánu a zmínkami o starověké nukleární válce ve svatých textech v sanskrtu, jako je například Mahabharata? Nebo je to jen náhoda?

„Byla to jediná střela nabitá celou silou Vesmíru. Žhavý sloup kouře a plamene jasný jako tisíc sluncí vyrostl v celé svojí kráse ... Byla to neznámá zbraň, železný blesk, gigantický posel smrti, který obrátil v popel celou populaci Vrishnis a Andhakas ... Těla byla tak spálená, že je nebylo možné identifikovat. Vlasy a nehty odpadly. Keramika se rozbila bez zjevného důvodu, ptáci zbělali ... Po pár hodinách bylo všechno jídlo nakažené ... Aby unikli z tohoto ohně, skákali vojáci do vody, umývali sebe i své vybavení“. (Mahabharata)

Mohendžodaro (Pahorek Mrtvých), které se nachází v provincii Sindh (Pákistán), bylo kdysi jedním z největších sídel v údolí řeky Indus. Bylo postaveno okolo roku 2600 př.n.l. a zaniklo kolem 1800 př.n.l. Ruiny města byly objeveny v roce 1922 důstojníkem Archaeological Survey of India jménem Rakhaldas Bandyopadhyay. Byl nasměrován budhistickým mnichem, který věřil, že se tam nachází stúpa. Od roku 1930 tam byly prováděny rozsáhlé vykopávky pod vedením Johna Marshalla, K.N. Diksita a Ernesta Mackay a dalších.

Když se vykopávky dostaly až na úroveň tehdejších ulic, objevili archeologové mnoho lidských koster rozházených po městě. Mnoho z nich se drželo za ruce, byly rozptýlené po městě náhodně, jakoby je zastihla nějaká okamžitá katastrofa. Lidé leželi na ulicích kvetoucího města. Kostry jsou tisíce let staré, což bylo dokonce potvrzeno i tradičními archeology.

Co ale způsobilo takovou náhlou zkázu uprostřed rozvíjející se civilizace?

Tyto kostry jsou mezi nejvíce radioaktivními nálezy, jaké kdy byly objeveny, na stejné úrovni jako ty z Hirošimy a Nagasaki. Starověké velké město v Pákistánu vypadá, jakoby ho zničil atomový výbuch a to v roce 1800 před naším letopočtem. Na jednom místě našli sovětští archeologové kostru, která měla úroveň radiace 50 krát větší, než je normální.

V jiných městech, které byly nalezeny v severní Indii, lze také najít důkazy velkých explozí, včetně jednoho v kopcích Rajmahalu, které vypadá jako zničené obrovským žárem. Velké masy zdí starého města jsou spečené k sobě, doslova zeskelnatělé (vitrifikované), že roztavený kámen, který postupně chladnul, vytvořil hladký skelnatý povrch. Tyto stopy velkého žáru nám opravdu stěžují vysvětlení, protože v oblasti nejsou jakékoliv známky vulkanické aktivity. Takže jediný způsob, jakým by nálezy v Mohendžodaro a dalších městech mohly být vysvětleny, je atomový výbuch, nebo něco tomu velmi podobného. Celá města byla najednou zničena.

Pokud věnujeme náš čas a trpělivost starým hindským epickým textům v sanskrtu, jako je Mahabharata, Bhagavad Gita a Ramayana, které všechny popisují nebeské bitvy mezi bohy, kteří létali ve strojích zvaných vimana, najdeme zásadní vodítka a možné odpovědi.

V intenzivních osobních bitvách mezi bohy byly používány zbraně hromadného ničení nepředstavitelné síly, které zanechaly bezpočet lidí bez vlasů a s jinými abnormalitami. Jsou to důkazy nukleárních zbraní více než 4000 let starých?

Znovu se ptám, byli tito takzvaní „bohové“ mimozemšťani používající Zemi jako bitevní pole? Starobylé texty jsou prý mýty a vymyšlené příběhy, ale jak vlastně naši předkové věděli o nukleárních zbraních a jejich účincích?

Osobně si myslím, že v těchto příbězích je jádro pravdy. Lidé bez znalostí technologií, které máme dnes, popsali to, co viděli, jak nejlépe mohli. My dnes máme jasný fyzický důkaz v podobě Mohendžodaro a jeho náhlém zničení. Pro mě jsou ruiny Mohendžodaro přesně tím, jak to vypadá, čili jako 4000 let staré město zničené atomovým výbuchem.

Z anglického originálu přeložil se souhlasem autora Roman Baroš.

Autor: Roman Baroš | pátek 18.11.2016 18:40 | karma článku: 34.54 | přečteno: 3210x

Další články blogera

Roman Baroš

Úvaha o penězích

Budu si tady jen tak nahlas uvažovat o penězích. Nemusíte se mnou souhlasit, nebo můžete. V obou případech budu rád za (slušnou) diskuzi.

24.8.2022 v 3:58 | Karma článku: 8.21 | Přečteno: 336 | Diskuse

Další články z rubriky Věda

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (3) - přírodní červená

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

28.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 12.81 | Přečteno: 120 | Diskuse

Zdenek Slanina

Problém co začal už Arrhenius: Kysličník uhličitý a doba ledová - a teď i sopečné aktivity

Už S. Arrhenius řešil vztah obsahu CO2 v atmosféře i k době ledové. Tehdy hlavně ukázal, že jeho navyšování v atmosféře povede k nárůstu její teploty. Nyní výzkumy z univerzity v Sydney ukazují na roli sopek v nástupu ochlazování.

26.3.2024 v 5:22 | Karma článku: 24.05 | Přečteno: 513 |

Martin Tuma

Berte Viagru, dokud si na to vzpomenete

Rozsáhlá studie odhalila významné snížení výskytu Alzheimerovi nemoci u pravidelkných uživatelů Viagry

25.3.2024 v 14:17 | Karma článku: 13.60 | Přečteno: 303 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (2) - průmyslová žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

25.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 14.43 | Přečteno: 189 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (1) - přírodní žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? První díl seriálu o barvách.

21.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 18.10 | Přečteno: 289 | Diskuse
Počet článků 13 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1196

Píšu povětšinou o Teorii starověkých astronautů. Snažím se držet pesimistický odstup, prověřovat zdroje informací a šířit pouze ty věrohodné. Diskutující prosím o totéž.

Pokud o mě chcete vědět více, jděte na moje osobní stránky na www.romanbaros.eu.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...